Inboedel taxatie door erkend inboedel taxateur


De inboedel taxatie

Een erkend taxateur voor roerende goederen kan de inboedel van elke woning taxeren. Onder de roerende goederen in een inboedel verstaan wij alles van enige waarde dat zich in een inboedel bevindt. De zaken in een inboedel zijn zaken die tegen nieuwwaarde moeten worden gewaardeerd (bijvoorbeeld apparatuur) of zaken die tegen vervangingswaarde dienen te worden gewaardeerd (bijvoorbeeld kunst, antiek, verzameling). De taxatie van een woonboot en bedrijfsinventaris zijn weliswaar ook roerende goederen maar de taxatie voor deze zaken vereist een specialistische taxateur.

 

 

Waarom een inboedel taxatie?

Er zijn verschillende redenen om een inboedel taxatie aan te vragen. De meest voorkomende redenen voor een inboedel taxatie ziet u hieronder:

 

Hebt u een taxatie van een inboedel nodig? 

Vermeldenswaardig is dat er bij ons, in tegenstelling tot sommige taxateurs die hun courtage als promillage van het getaxeerde bepalen, volgens een vaststaand en vooraf bekend bedrag wordt getaxeerd. Dit vinden wij een eerlijke en prettige manier van zakendoen, waarbij u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Kijk op onze tarieven pagina voor het actuele tarief voor een complete inboedel taxatie door een erkend taxateur.