Kunst & Antiek taxatie

De taxatie van kunstvoorwerpen en sieraden is altijd noodzakelijk voor het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering en kan alleen worden vastgesteld door een erkende en beëdigd taxateur.

Kunst & Antiek in bezit

Onder kunst en antiek worden die goederen verstaan, die ofwel door een kunstenaar zijn vervaardigd als eenmalig stuk of in een beperkte oplage, of ouder zijn dan honderd jaar. Maar ook verzamelaarsobjecten en voorwerpen die minder dan honderd jaar oud zijn, kunnen in de categorie kunst en antiek vallen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer objecten uniek, gewild en niet meer nieuw te verkrijgen zijn. Deze gehele categorie wordt getaxeerd op basis van vervangingswaarde op vaste taxatie conform artikel 7.960 BW.

Bij kunst en antiek kan gedacht worden aan bijvoorbeeld schilderijen, sculpturen, antieke meubelen, antieke klokken, antieke spiegels, antiek Chinees porselein, antiek Delfts aardewerk, antiek Meissen of Dresdener porselein, zilveren voorwerpen, antiek koper, brons of tin, maar ook etnografica, een verzameling antieke snuifdozen of poppen.

Kunst & Antiek aankopen

Hebt u een bepaald stuk antiek dat u wilt laten taxeren of bent u van plan een stuk antiek te gaan kopen en wilt u dat, voordat u het koopt, laten taxeren? Bij een taxatie is het belangrijk dat u een erkend taxateur inschakelt. Die kan u vertellen hoe oud het stuk echt is, wat het waard is en hoe u het moet onderhouden.

Tarieven kunst & antiek taxatie

Bij ons wordt er getaxeerd volgens een vaststaand en vooraf bekend bedrag. Dit vinden wij een faire manier van calculeren/taxeren en hierdoor komt u achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. Op onze tarievenpagina vindt u het actuele tarief voor een taxatie van kunst & antiek door een erkend taxateur.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op als u meer informatie wilt of een taxatie wilt aanvragen.