Woonboot taxatie

Een onafhankelijke waardebepaling van een woonboot door een erkend scheeps-taxateur is vaak nodig bij het afsluiten van een nieuwe verzekering.

Hoewel de taxatie van woonboten formeel een roerende taxatie is, is deze taxatie toch voorbehouden aan specialisten. Voor de taxatie van een woonboot, pleziervaartuigen, woonarken en andere vaartuigen verwijzen wij u dan ook door naar: www.taxeermijnboot.nl.

De expertise van een specialistische scheepstaxateur

De scheepstaxateurs van www.taxeermijnboot.nl zijn experts in de taxatie van boten en schepen. Hun expertise richt zich op de taxatie, schade-expertise, contra-expertise, keuringen en onderzoek op nautisch gebied; met name pleziervaartuigen, woonarken en aanverwanten in al haar facetten. Zij beschikken over een uitgebreid netwerk van relaties binnen en buiten Europa en zijn lid van diverse nationale en internationale organisaties:

Waarom een woonboot taxatie?

Een onafhankelijke waardebepaling door een erkend taxateur kan nodig zijn bij boedelscheiding, aan- of verkoop van het schip, het aanvragen van een financiering, et cetera. Ook indien u het vaartuig verzekerd op basis van Vaste Taxatie is een taxatierapport noodzakelijk. Bij het laatste zal het vaartuig ook iedere drie jaar opnieuw getaxeerd moeten worden om de dan geldende dagwaarde vast te leggen. Taxaties kunnen noodzakelijk zijn voor de volgende doeleinden:

Heeft u een taxatie van een (woon)boot nodig? 

Voor meer informatie of het aanvragen van een woonboot taxatie (of andere diensten) gaat u naar het contactformulier van Taxeermijnboot.nl. Kijk op de tarieven pagina voor het actuele tarief voor een woonboot taxatie door een scheepstaxateur.