Taxatie van sieraden

Een taxatie van sieraden is altijd noodzakelijk voor het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering en kan alleen worden vastgesteld door een erkend en beëdigd taxateur. Voor het aangaan van een kostbaarhedenverzekering dient u een taxatierapport te overleggen, wat is vastgesteld op basis van artikel 275 van het Wetboek van Koophandel.

Goud & Zilver

Hieronder verstaan wij sieraden, juwelen en horloges zowel van goud en zilver als van platina en onedele metalen of materialen. Tevens vallen hieronder zilveren en verzilverd bestek, overig eetgerei, schalen, vazen en siervoorwerpen. Het taxeren van goud en gouden, platina en zilveren juwelen kan veel tijd in beslag nemen.

Een taxatierapport kunt u nodig hebben indien u een verzekering wilt afsluiten, als u een successie-aangifte moet doen of als sieraden verkocht of verdeeld moeten worden.


Waardebepaling

De wet en verzekeringsmaatschappijen kennen diverse waardebepalingen, zoals: nieuwwaarde, vervangingswaarde, dagwaarde, successiewaarde, veilingwaarde, verkoopwaarde en executiewaarde. Afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden van de cliënten weet onze taxateur welke waardebepaling voor u relevant is.


Tarieven sieraden taxatie

Voor het taxeren van sieraden gelden er bedragen die vooraf zijn vastgesteld. Dit is ons inziens een faire manier van calculeren/taxeren en zo weet u van te voren waar u aan toe bent. Voor het actuele tarief van een sieraden taxatie door een erkend taxateur kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Wanneer u een inboedel taxatie wilt aanvragen of meer informatie wilt, kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.